Er zijn verschillende redenen waarom mensen mogelijk toegang willen tot de gegevens op je telefoon. Of het nu gaat om hackers die je bankgegevens willen stelen, je werkgever die je activiteiten wil monitoren, of een voormalige partner die je in de gaten houdt, er bestaan nu softwaretoepassingen die hen in staat stellen dit gemakkelijker dan ooit te doen. Je telefoon kan dus zomaar bespioneerd worden.
Een voorbeeld van dergelijke software is FlexiSpy, dat zelfs adverteert dat je onopgemerkt toegang kunt krijgen tot iemands sms-berichten, afbeeldingen, video’s en oproepgegevens. Deze vorm van marketing richt zich specifiek op jaloerse partners of werkgevers die hun werknemers willen bespioneren. Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van dergelijke spionage-apps illegaal is zonder de toestemming van de persoon wiens gegevens worden bespioneerd. Het detecteren van dergelijke spionage-apps op je mobiele telefoon kan moeilijk zijn, zelfs voor niet-technische gebruikers.
Er zijn echter enkele waarschuwingssignalen waar je op kunt letten om te achterhalen of je telefoon mogelijk wordt bespioneerd. Deze lees je op pagina twee!