Inez Weski, de voormalige advocaat van Ridouan Taghi, heeft recentelijk haar ervaringen met het Openbaar Ministerie (OM) openbaar gemaakt. In haar nieuwe boek, ‘Het geluid van de stilte’, doet ze gedetailleerd verslag van de buitengewone wijze waarop ze werd aangehouden en behandeld door de autoriteiten.
Wanneer we ons voorstellen hoe een gerenommeerde advocaat als Weski wordt gearresteerd, verwachten we een zorgvuldige en respectvolle benadering. Echter, haar relaas werpt een verontrustend licht op de handelswijze van het OM. Bij haar aanhouding werd alle conventie genegeerd: in plaats van een rustige en respectvolle notificatie, werd haar huis overspoeld door een team van politieagenten, compleet met honden en gemaskerde mannen.
Het meest alarmerende was haar isolatie in een stalen bunker, zonder enig contact met de buitenwereld. Weski was volledig in het duister gelaten over de reden van haar aanhouding, waardoor ze zelfs begon te twijfelen aan haar eigen lot. Haar dringende behoefte aan medicatie werd bemoeilijkt door technische problemen, waardoor ze deze op het nippertje ontving.
Het is ronduit fascinerend om te zien hoe een advocaat, gebonden aan geheimhouding, wordt behandeld door de instantie die zij normaliter tegenover zich heeft in de rechtszaal. Het feit dat Weski zelfs een aanbod kreeg om kroongetuige te worden, nadat ze in de gevangenis belandde, is ronduit bizar.
Een jaar geleden werd ze gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie, een ongekende wending voor een ervaren strafrechtadvocaat. Na haar vrijlating leek ze van de radar verdwenen, maar met de publicatie van haar boek treedt ze weer naar voren om haar verhaal te delen. De beelden zien? Check de volgende pagina!
Bekijk de beelden op de volgende pagina!