In de gezondheidszorg krijgen patiënten vaak te maken met onvoorspelbare en angstaanjagende diagnoses. De afgelopen tijd liep Mark Gillis tegen zo’n uitdaging aan. Na plotseling ernstig ziek te zijn geworden, bevond hij zich in een strijd om zijn leven. Gelukkig is er inmiddels een sprankje hoop, nu hij zijn eerste stappen naar herstel heeft gezet.
Volgens zijn vader, Peter Gillis, werd Mark op de nacht van 28 op 29 juni in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Directe medische interventies werden gestart om de oorzaak van zijn aandoening te achterhalen. Zijn toestand verergerde snel, waardoor hij naar de intensive care moest worden overgebracht.
Peter verklaarde dat artsen onmiddellijk begonnen met onderzoeken om te begrijpen wat Mark zo ziek had gemaakt. “Zijn situatie verslechterde in rap tempo, waardoor hij naar de intensive care moest,” vertelde Peter. Hij benadrukte dat Marks situatie steeds zorgwekkender werd.
In de nacht van zaterdag op zondag besloten de artsen Mark in een kunstmatige coma te brengen. “Dit gaf zijn lichaam de kans om te rusten en hopelijk snel op de antibiotica aan te slaan,” legde Peter uit. Het was een lastige maar noodzakelijke keuze.
De oorzaak van Marks ernstige longontsteking blijft onbekend. “Het is nog steeds een mysterie welke bacterie of virus Mark zo ziek maakte,” zei Peter. De intensieve zorg en aandacht van het medisch personeel bleken onmisbaar voor Mark.
De situatie bleef stressvol voor de familie door de voortdurende onzekerheid. Ondanks de uitdagingen bleef de zorg van het medisch team een constante bron van steun en hoop. “We blijven hopen op een spoedig herstel. Mark vecht momenteel nog steeds voor zijn leven,” voegde Peter toe.
De weken die volgden waren een achtbaan van emoties voor de Gillis familie. Mark had perioden van herstel, maar werd ook regelmatig door koorts teruggeworpen in zijn herstel. Deze wisselingen veroorzaakten veel spanning binnen de familie. Gelukkig ging het de laatste dagen beter met Mark.
Toen Mark uit zijn coma ontwaakte, en zelfstandig kon ademen, was dat een enorme opluchting voor zijn familie. Peter meldde dat Mark verward en angstig was na het ontwaken. Hij zal opnieuw moeten leren lopen, eten en praten, wat opnieuw uitdagingen met zich mee zal brengen.
Dit weekend bleef positief voor Mark, hij slaapt beter en is helderder. “Die rust deed hem goed, waardoor hij minder onrustig was,” meldt Peter. Dit bood waardevolle momenten om met Mark te communiceren en elkaar te steunen.
De medische vooruitgang stelde de artsen in staat om Mark over te plaatsen van de intensive care naar een gesloten afdeling. “Een enorme opluchting,” voegt Peter toe. De voortgang hield de hoop en moed van de familie levend, met verwachtingen voor verdere verbeteringen.
Op deze gesloten afdeling heeft Mark de nodige veiligheid en zorg voor zijn verdere herstel. De zorg en steun die hij ontvangt, zijn cruciaal voor zijn toekomstige gezondheid. Peter onderstreept het belang van deze stap voor Mark en zijn familie.
“Er is nog een lange weg te gaan,” zegt Peter. “Mark moet vele vaardigheden opnieuw leren, maar met zijn doorzettingsvermogen en de hulp van de artsen zullen we dit pad samen bewandelen.” Het was de afgelopen periode zwaar, maar de recente vooruitgang geeft de familie nieuwe energie.
Mark en zijn familie hebben een beproevende tijd doorgemaakt. Toch zien zij nu weer licht aan het eind van de tunnel, dankzij Marks vooruitgang. De komende weken blijven van cruciaal belang voor zijn herstel, en de familie blijft hopen op verdere verbeteringen.
Vond je dit een interessant artikel? Deel het op facebook met je vrienden en familie.