Dat de vaatwasser de uitvinding van de eeuw is, weten we zo langzamerhand allemaal wel. Hoe heeft dat specifieke stukje keukenapparatuur ervoor gezorgd dat we er een ontspannen en relaxt avondje op na kunnen houden, zonder het idee van de afwas die nog gedaan moet worden.
Dat de vaatwasser voor veel meer goed is dan de vaat alleen is zoiets waar nog niet iedereen overtuigd van is. Weet je bijvoorbeeld dat je zalm prima kan koken in de vaatwasser (mits goed verpakt natuurlijk) en je ook je aardappelen in de vaatwasser kan doen
Aardappelen met of zonder jasje
In Nederland zijn we gek op het schillen van de aardappelen, maar toch is hier niet iedereen van overtuigd. Terecht, want een aardappelschil bevat ook veel kostbare voedingsstoffen die je, als je ze schilt, als het ware gewoon weggooit.
Gedoe met schillen
Ongeschilde aardappelen klaarmaken kan echter ook weer zo een typisch rotklusje zijn, want hoe je het wendt of keert: je hebt altijd te maken met aarderesten en andere viezigheid. Hier moet je de aardappel handmatig van ontdoen voor je ze, met jasje en al, in de pan gooit.
In de vaatwasser
Je bespaart jezelf een hele hoop moeite door je aardappelen even in de vaatwasser te gooien. Let op: gebruik in dit geval geen vaatwastabletten, maar laat ze even zonder zeep en gedoe meedraaien. 10 of 11 minuutjes is voldoende en je haalt zo perfect schone aardappeltjes uit je vaatwasser. Even koken en smikkelen maar. Bon apetit!
Heb jij je aardappelen weleens in de vaatwasser gestopt? Deel het met ons in de reacties!